NINJA- DO

Diverse fysieke en mentale disciplines

Gratis proefles om uit te vinden welke training echt bij je past? Kom gerust langs!
NINJA-DO

Kinderen kunnen zich trainen in Ninja-Do-vaardigheden, zodat ze zelf de helden kunnen zijn uit het Ninja-Go-verhaal: Lloyd, Kai, Nya, Jay, Cole, Zane.

Sportschooleigenaar Jos Kops heeft op een creatieve manier diverse fysieke en mentale disciplines samengesmeed tot een leuke, leerzame en uitdagende activiteit die veel kinderen zal aanspreken. Daarbij kan hij putten uit zijn jarenlange ervaring van judo, jujutsu, karate, aikido, ko-budo, tai-chi, yoga, turnen, scouting, NLP enzovoorts. Jos is 2x naar Japan geweest, waarbij hij beide keren een bezoek bracht aan het dorp Iga; een van de centra van het Nin-Jitsu: de kunde om onzichtbaar te kunnen toeslaan.

De Samoerai, Japanse ridders, trainden zich in voorbereiding op gevechten op leven en dood. Na hun verdwijnen, bleken hun trainingsmethoden uiterst efficiënte fysieke en mentale opvoedkundige waarden te bevatten, die werden tot judo, karate, jujutsu en aikido.

De Ninja’s, Japanse geheim agenten, trainden zich in om de vijand te kunnen afluisteren, infiltreren, saboteren en uitschakelen als dat nodig was; het Nin-Jutsu. Ook hun methoden werden herkend als waardevol voor fysieke en mentale ontwikkeling en als zodanig hervormd tot Ninja-Do. Fysiek gaat het om lichaamsbeheersing: rollen, vallen, snel opstaan, balans, wapenbeheersing, kracht, snelheid, lenigheid, behendigheid. Mentaal gaat het om: ontspanning, concentratie, balans, positieve instelling, doorzettingsvermogen, flexibiliteit. Al met al waardevolle elementen die helpen bij het tot stand komen van een goed evenwicht.

Laat het ons weten als je vragen hebt. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Adres

Betelgeuzestraat 4
1974 AP, IJmuiden

Email

ijmuiden@abckops.nl

Telefoon

06-4325 0737 (Jos Kops)
06-1368 5827 (Gwen Kops)
06-5371 2796 (Jesse Thörig)