KARATE

Concentratie

en precisie

Gratis proefles om uit te vinden welke training echt bij je past? Kom gerust langs!
KARATE

 

Karate is een zelfverdedigingssport waarbij de deelnemers gedisciplineerd concentratie en precisie van de technieken trainen, waardoor veel zelfvertrouwen ontstaat.

Karate-do: concentratie en precisie
Bij Karate gaat het om verdedigen en aanvallen; afweerbewegingen en stoten, slagen en trappen. In de les wordt er veel geoefend op partners en daarom is het uiterst belangrijk geconcentreerd en nauwkeurig te richten, om de partners niet te raken en/of te blesseren. Om deze concentratie en precisie onder de knie te krijgen wordt er onder toeziend oog van de trainer gedisciplineerd getraind in basis-, partner-, wedstrijd- en verplichte (kata) trainingsvormen. Dit levert veel plezier op en vooruitgang in kleur band en slip.

Karate-do betekent
De weg van de lege hand, wat zoveel wil zeggen als je ongewapend kunnen verdedigen, zelfs tegen gewapende tegenstanders. Je gebruikt je lichaam om te ontwijken en, indien nodig, aan te vallen. Het ‘do’ staat voor de erecode van agressie beheersing in plaats van misbruik van technieken. Tijdens het oefenen en bij wedstrijden is contact op het lichaam vrijwel verboden om blessures te voorkomen.

Concentratie en precisie
Daar stoten en schoppen snelle bewegingen zijn is het zeer belangrijk geconcentreerd te zijn om deze aanvallen op te kunnen vangen en te controleren. Een fractie van een seconde onoplettendheid kan betekenen dat je bent uitgeschakeld voor je het weet. Tijdens trainingen oefen je op millimeter nauwkeurige precisie van je aanvallen, ook om je partners niet te blesseren. Het gaat dus vooral om beheersing van emoties (agressie) en de motoriek. Beheersing van lichaam en geest. Zelfbeheersing dus.

Laat het ons weten als je vragen hebt. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Adres

Betelgeuzestraat 4
1974 AP, IJmuiden

Email

ijmuiden@abckops.nl

Telefoon

06-4325 0737 (Jos Kops)
06-1368 5827 (Gwen Kops)